sombylogo

Karasjok

- vår barndommens bygd.  En deilig og rolig plass for barn å vokse opp  -  i 1950/1960 årene.  Noen av søsken ble boende i Karasjok og noe reiste fra bygda. Kirsten og Ragnhild forlot til og med Finnmark.  Ragnhild bor i Oslo og Kirsten i Sandnes.  Per bor i Lakselv, Laila i Skoganvarre, Biret Anne i Mazè.  Alette og Åge bor i Karasjok.  Klemet og Nils bodde også i Karasjok, de er døde og ligger begravet på kirkegården i Karasjok. 

Karasjok kommune har hatt en jevn utvikling i folketallet  Kommunen er å betrakte som flerkulturell med både finsk og norsk bosetting i tillegg til den samiske, som utgjør over 80 % av befolkningen.

Viktige næringer er bl.a. reindrift og jordbruk med tillegg av utmarksnæringer som jakt og fiske. Reindriftsnæringen har stått sentralt som en videreutvikling fra oldtidens jakt- og fangstsamfunn. Jordbruket kan man spore tilbake til det 16.-17. århundre, og opp gjennom nyere historie har også jordbruket fått sin spesielle betydning. Folket i Karasjok har til alle tider drevet næringsvirksomhet på tvers av riksgrenser.

Karasjok er et knutepunkt for reisende i Finnmark, og et naturlig utgangspunkt for besøk og opplevelser på Nordkalotten, deriblant Nordkapp. Kommunen har god infrastruktur for den som måtte ønske å besøke oss i reiselivssammenheng med varierte overnattingstilbud, fra hotell, høystandart campingplasser og flere fine fjellstuer

karasjok